INDIJSKI ORASI SU DOBRI ZA VAŠU KOŽU, KOSU I KOSTI

Fotografija: www.pixabay.com

Jedna šaka indijskih oraha (otprilike jedna četvrtina šolje) zadovoljiće čak 98% preporučene dnevne potrebe za bakrom! Iako se može činiti čudnim konzumirati bakar, on je vrlo važan zaproizvodnju melanina, koji je vrlo bitan za proizvodnju pigmenata kože i kose. Indijski orasi takođe su bogati gvožđem i magnezijem, koji su ključni za održavanje zdravih kostiju.

Indijski orasi su bogati proteinima

Baš kao i većina orašastih plodova, indijski orasi su odličan način da zadovoljite dnevnu potrebu vašeg organizma za proteinima. Jedna šaka indijskog oraha sadrži čak 5 grama proteina, stoga su čak i male porcije vrlo korisne i bogate nutrijentima. Takođe, indijski orah je odlična grickalica nakon fizičke aktivnosti.

Indijske orahe lako možete da uključite u svoje obroke

Indijski orasi su bez sumnje najraznovrsniji orašasti plodovi. Možete ih ubaciti u ovsene kaše ili smuti kako biste obogatili svoj doručak, salati za zdravi ručak, ili ubaciti u prženo jelo za večeru. Opcije su gotovo beskrajne.

Indijski orasi su prepuni dobrih masti

Verovatno ste već čuli da su indijski orasi među najmasnijim orašastim plodovima, ali je važno razumeti o kakvim mastima se radi. Čak 82% ovih masnoća zapravo su nezasićene masne kiseline, od čega je 66% mononezasićenih. Drugim rečima, reč je o vrlo zdravim masnoćama koje umanjuju rizik od raznih srčanih oboljenja.

Izvor: www.24online.info

 

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − seven =