Gorak ukus izgubljenog poverenja

Znate tačno kad dođe jesen i hladno vreme, jer tada, pečen kesten zamiriše ulicama i ja, kao dete kad poželi nešto, moram da ga kupim.
Jeste da će vrhovi prstiju biti crni, da ću se umazati, ali i osetiti onaj topli božanstveni ukus koji se topi u ustima- neprocenjivo!

Pre dva dana pojaviše se na ulicama Novog Sada, na istom mestu, isti ljudi, koji su tu već godinama.

Nema veze što sam pošla na čas španskog, što ne znam gde ću se oprati, jedino je bio važan kesten.

Kupih onaj mali fišek – 200 din. Razmišljam, nije ni malo, al ‘ajde jedan je život!

Nisam ni odmakla od tezge, već sam posegla za njima.

Prvi kesten – crvljiv, drugi – izgoreo skroz, treći – crn iznutra, četvrti – polupečen…Kad od tuge nisam zaplakala,sramota me, jel’!?

Ne mogu reći da mi je žao bačenih 200 din, ali ono iznevereno poverenje, moje očekivanje ukusnog kestena koga pamtim i kupujem svake godine na istom mestu je nepovratno izgubljeno.

U jednom momentu sam imala želju i potrebu da im kažem da sam više od pola bacila, a onda sam shvatila da ne želim više tamo da kupujem.

Iznevereno poverenje se gotovo nikad ne povrati(ili bar ne u potpunosti!).

I svejedno da li pričamo o međuljudskim odnosima ili poslu.

Vredi li tih 200 dinara gubitka redovnog kupca i preporuka?

Sanja Đorđević
About Sanja Đorđević 34 Articles
Moji rezultati su moja priča! Kažu da sam surovo realna i iskrena, otvorena, optimistična , poslovna, radoholik, samosvesna, orijentisana na rezultat i uvek nasmejana, a opet prijatelji znaju da sam sanjar, pesnik, skitnica dedin, večiti Lunja, koji bez obzira na sve , veruje i dalje u ljude, veruje u ono dobro u svima nama. Često budna sanjam. Osvanem u kovitlacu neobuzdane mašte od koje samo kad svane sunce uspevem da pobegnem. Postojim – vidljiva, otvorena, prisutna, bez želje da se krijem. Zenit je moj ambijent. Sve što poznajem, priznajem i poštujem, nalazi se tamo, na vrhu moći i vrhuncu ljudskih sposobnosti. To što tome težim ne znači da ću uvek na cilj i stići. Dobro mi je znana granica između želeti i moći. www.built4u.rs agencija za kosalting, organizaciju prodaje i IT rešenja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =