Foto vest: Beo zoo vrt dobio PINGVINARIJUM

FOTO: BEOinfo
Beogradski zoološki vrt dobio je svoj pingvinarijum, u kome će novi dom imati 17 pingvina, nabavljeni iz Beča i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u pingvinarijum uloženo između 350 i 400 hiljada evra i da je građen je nekoliko godina.

„Ovo je Beo zoo vrt dugo čekao. U njemu se nalazi 17 pingvina od čega je sedam doneto iz Beča, a 10 iz UAE. Pingvini su poklon, odnosno donacija Beča i Emirata i zahvaljujem predstavniku ambasade Emirata na ovom daru“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će se nastaviti sa ulaganjem i preuređivanjem Beo zoo vrta.

Direktor Beo zoo vrta Srboljub Aleksić je rekao da je nakon nešto više od tri godine objekat potpuno spreman i uselio je porodicu od 17 Humboltovih pingvina.
„Pingvinarijum je veoma spicifičan. Konsultovali smo kolege iz drugih zooloških vrtova i došli smo do toga da imamo jedan od najmodernijih u Evropi prostora za pingvine“, izjavio je Aleksić.

On je zahvalio srpskoj ambasadi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ambasadi Emirata u Srbiji koji su veoma pomogli da Beo zoo vrt dobije deset pingvina.

„Ovo će verovatno biti najveća atrakcija u našem zoo vrtu u narednom periodu. U pitanju je vrsta pingvina koja živi na obalama Čilea i Perua u Južnoj Americi i naviknuti su na ove vremenske uslove“, rekao je direktor Beo zoo vrta i dodao da je unutrašnji prostor napravljen tako da štiti pingvine od velikih vrućina.

 

Izvor: BIZlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + 15 =