Feminizam ili preživljavanje?

pixabay.com

Priznajem, nisam nikakav borac za ženska prava!
Jer da jesam, izborila bih se za istu zaradu kao kolege na istoj poziciji u kompaniji gde sam radila (i imala čak i bolje merljive rezultate!).

Izabrala sam sigurnost, tj. posao, kako bih obezbedila sinu školovanje i otplaćivala kredit za stan. Logičan izbor, rekla bi većina, zar ne?!

Za mene kompromis! Kompromis koji me odveo do lekara, bolnica i operacija i rada od kuće, bez dana bolovanja.

Danas, biram klijente i kompanije sa kojima ću sarađivati. Luksuz?
Ne!
To je sve ono što sam gradila i stvarala godinama.To je ono što sada mogu da naplatim, jer imam reputaciju “frajera” koji ume i može sve!

I zahvalna sam zbog toga.

Kod novih klijenata, često srećem taj, ajde da tako nazovem, gard prema znanju, iskustvu i radu, koji vrlo brzo bude srušen!

Ono što me ozbiljno izbaci iz takta, pored ljudske gluposti, koja je neuništiva, jeste, poziv na kafu, večeru ili vikend i ako prihvatim i ako ne prihvatim posao.

Svi ćute! O tome se ne priča, ne piše!

Niko mladima ne priča kako se izboriti sa tim, sa šefom/šeficom koji imaju moć da otpuste, smanje platu, ucenjuju!

A to se dešava svud oko nas!
Svi smo pozitivni i srećni i uspešni! Na mreži. Jesmo li? Koliko?

Molim vas, ne šaljite poruke koje ne biste želeli da vaša kćerka primi!

Sanja Đorđević
About Sanja Đorđević 34 Articles
Moji rezultati su moja priča! Kažu da sam surovo realna i iskrena, otvorena, optimistična , poslovna, radoholik, samosvesna, orijentisana na rezultat i uvek nasmejana, a opet prijatelji znaju da sam sanjar, pesnik, skitnica dedin, večiti Lunja, koji bez obzira na sve , veruje i dalje u ljude, veruje u ono dobro u svima nama. Često budna sanjam. Osvanem u kovitlacu neobuzdane mašte od koje samo kad svane sunce uspevem da pobegnem. Postojim – vidljiva, otvorena, prisutna, bez želje da se krijem. Zenit je moj ambijent. Sve što poznajem, priznajem i poštujem, nalazi se tamo, na vrhu moći i vrhuncu ljudskih sposobnosti. To što tome težim ne znači da ću uvek na cilj i stići. Dobro mi je znana granica između želeti i moći. www.built4u.rs agencija za kosalting, organizaciju prodaje i IT rešenja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + ten =