OTKLJUČAVANJE OTISKOM PRSTA: Aplikacija uvodi velike promene, a mnogima se neće svideti

Fotografija: www.dnevno.rs

WhatsApp uvodi tri zanimljive novosti koje će, sasvim sigurno, promeniti način korišćenja ove popularne aplikacije.

Iako još uvek nema potvrde o tome kada će novine biti uvedene, WABetaInfo otkriva detalje o novim mogućnostima koje su dostupne u beta verziji aplikacije.

Napominju kako bi one uskoro trebale biti dostupne svima. Na spisku novosti koje Whatsapp priprema je “autentifikacija”. Ova bi opcija omogućila blokiranje snimaka ekrana, odnosno garantuje osobi sa druge strane da se zaista dopisuje sa osobom s kojom želi. Cilj ove opcije je izbeći mogućnost čitanja poruka od strane pogrešnih osoba.

Tako će za otključavanje WhatsAppa biti potrebna autentifikacija otiskom prsta.

Mogućnost stvaranja screenshota biće blokirana, što znači da će korisnici i dalje moći odgovoriti na poruke kroz obaveštenja i odgovoriti na pozive, ali ne i napraviti screenshot.

Upravo je ova mogućnost već naišla na negodovanje korisnika, posebno kod onog dela korisnika koji nemaju čitač otiska prsta na svom pametnom telefonu.

Osim “autentifikacije” u WhatsAppu rade i na novom setu emotikona. Tu je i opcija uređivanja fotografija, a još još jedna novost su animirane sličice koje bi trebale omogućiti korisnicima lakše izražavanje njihovih osećanja i raspoloženja.

Još uvek nije poznato kada će ove novine biti i službeno dostupne korisnicima.

Izvor: www.dnevno.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × three =