7 načina za postizanje lokni bez upotrebe toplote

Fotografija: Pexels.com

Ako vam je prva asocijacija na lokne figaro, onda verovatno izbegavate da ih pravite kako biste održavali kosu sjajnom i zdravom. Međutim, to ne mora tako da bude. Lepe lokne mogu da se postignu na bezbroj načina, i to ne mora da podrazumeva upotrebu figara, fena niti pegle. Šta više, za neke od ovih tutorijala vam nisu ni vikleri potrebni!

1) BUJNE LOKNE

Sve što će vam trebati sa ove lokne jesu ukosnice i malo vode. Nakvasite pramenove, pa ih obmotavajte oko tri prsta, sve do korena kose. Tu loknu pričvrstite ukosnicom ili šnalom, pa kada je cela kosa gotova, legnite na spavanje. Ovo je sjajan način da se ujutru probudite sa loknama, a bez glavobolje od noudobnih viklera.

2) TALASI POMOĆU KRPICA

Ovaj tutorijal će vam pokazati kako da dobijete lepe, uredne talase pomoću stare majice ili krpe. Jedina razlika od naše tradicionalne metode krpicama, jeste u tome štoi se na sredini svake trake od platna napravi jedna rupa. Zatim se krajevi kose provuku kroz tu rupu, a traka se okreće na gore i dako se kosa oko nje obmotava.

Ova metoda je posebno pogodna za devojke koje imaju prirodno loknavu kosu, koju žele malo da primire tokom noći. U videu je objašnjeno kako kosu da podelite, umotate u zavrnete, na takav način da ona ujutru zadržava oblik talasa i loknica. Neće vam biti potrebno više od pet minuta da shvatite kako se radi, a rezultati su sjajno.

4) LOKNE POMOĆU MARKERA I OLOVKI

Ako nemate viklere, mogu da posluže i olovke ili markeri. U zavisnosti od toga kakve lokne želite, opuštenije ili sitnije, odlučite se za odgovarajuću širinu pisaljke. Malo navlaženu kosu obmotajte oko olovke, pa pri korenu zakačite šnalom. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a onda jednostavno skinite šnale i izvucite olovke iz kose.

5) PRELEPE JEDNOSTAVNE LOKNE

Ove lokne se prave po istom principu kao i one pod brojem jedan, ali je razlika u širini. Naime, ovde ćete pramenove namotavati na dva prsta, kako bi lokne bile sitnije. One će takođe i duže da traju. Još jedna razlika je u tome što kosu nećete namotavati skroz do korena, već samo do visine ušiju. Tako će sela frizura izgledati elegantnije i profesionalnije.

6) KOREJSKI TALASI

Da ove neuobičajete je jedinstvene talase će vam trebati jedna od onih koristih traka za pravljenje punđe, u kojoj se nalazi žica. Bitno je da bude nešto što može da zadržava oblik, baš kao što je ova traka. Kada ste nabavili neophodnu opremu, ostatak je veom aprost. Jendostavno namotajte kosu na traku, i savijte krajeve. Kosa će tako ostati cele noći, a ujutru ćete imati neobične i prelepe talase.

7) LOKNE SA TRAKOM ZA KOSU

Ovo je jedan od najpopularnijih načina za pravljenje lokni bez upotrebe toplote, jer daje sjajne rezultate, ne žulja i pravi se veoma lako. Na potpuno osušenu kosu stavite traku, preko čela. Zatim kosu počnite, prame po pramen, pa uvlačite ispod i oko trake. Kada dođete do kraja, potrudite se da uvučete sve krajeve. Ako imate jako dugu kosu, krajete možete i odvojeno uviti.

Ljubica Krstić

Izvor: https://zena.blic.rs

 

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − seventeen =