5 vrsta pasa koje izgledaju strašno, a zapravo su maze

1. Doga

Fotografija: Pixabay.com

Mnogi ljudi osećaju strah u blizini ovih divovskih pasa, koji mogu da porastu do 75 centimetara (kada stoje na četiri noge) i teže oko 70 kilograma, ali zapravo je reč o pasmini vrlo umiljate i nežne naravi, pogodnoj za decu i punoj ljubavi. Doge su vrlo društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, uključujući i mačke.

2. Bokser

Fotografija: Pixabay.com

Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može da oraspoloži vlasnika u svakoj situaciji. Učiniće to i tako da mu se “ponudi” za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Možda na prvu izgleda “opasno”, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može da živi i u stanu.

3. Irski vučji hrt

Fotografija: Ljubiteljipasa.com

Jedan od najvećih pasa koji postoje ujedno je i jedan od najmanje agresivnih. S obzirom na to da se sa svima tako dobro slaže, nije dobar pas čuvar, ali je zato savršen porodični pas. U prošlosti je uzgajan da lovi i ubija vukove. Poraste i više od 80 centimetara (kada stoji na 4 noge) i teži oko 55 kilograma.

4. Engleski buldog

Fotografija: Pixabay.com

Iako ima vrlo opasan izraz lica, ali ispod brojnih nabora i opasnog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova rasa je vrlo strpljiva i ne zahteva istrčavanje, a prema deci je vrlo strpljiv i smiren. Ako želite da vaš pas s vama mirno gleda televiziju ili sedi pored vas dok mirno ispijate kafu, buldog je pasmina za vas.

5. Leonberger

Fptpgrafija: Pixabay.com

Ova rasa uzgajana je za rad u Nemačkoj s izgledom koji liči na lava. Ali, narav mu nimalo nije divlja ni opasna, više liči na narav kućne mace, a ne lavlje. Leonberger je poslušan i postojan pas i upravo je ta njegova stabilna narav ono čime se uzgajivači najviše ponose.

Izvor:  ddl.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × one =