7 uvrnutih tretmana lepote širom sveta

Fotografija: Pexeels.com

Kada je postao komercijalno popularan, tretman botoksom se smatrao za izuzetno invanzivnu i kontroverznu metodu podmlađivanja, da bi danas postao potpuno uobičajen. Danas svi znamo za filere, lasere, mezoterapije i već pomenuti botoks. Ipak, moderne tehnike zaobišle su pojedine delove planete.

Kaže se, svaka roba ima svog kupca, pa tako su i ovi tretmani lepote postali mega popularni u određenim delovima sveta. Pre nego što počnemo sa ovim uvrnutim spiskom, znajte da je lepota još uvek neistražena i da o njoj saznajemo nešto novo iz dana u dan.

1. Gejšin recept za lepotu

Nekada davno, gejše su koristile izmet od slavuja umesto pudera. Možda vam ovo izgleda gadno, ali izmet od slavuja sadrži supstance koje su izuzetno važne za lepotu. Ovaj izmet u sebi ima guanine, koji je odličan za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože. Nitrogen u izmetu slavuja deluje antibakterijski i čisti kožu od nečistoća i bakterija. Čini kožu svetlijom, što je gejšama bilo izuzetno važno.

U Japanu ovaj tretman je apsolutni hit! Stigao je i u London, i Njujork, žene su ga s oduševljenjem dočekale. Ipak, nisu sve žene pohrlile da čekaju u redu kako bi dobile dozu izmeta od slavuja na licu, ali one koje jesu, kažu kako je ovaj tretman blagotvoran za kožu.

Kad pomislite da vam neko maze izmet od bilo koje ptice, to deluje dovoljno odbojno da ni ne pomislite da se respitate o njemu. Ipak, ovaj tretman je sasvim bezbedan. Pre nego što stigne na vaše lice, izmet prolazi kroz procedure, što omogućavaju da ostanu u njemu samo oni dobri sastojci za kožu.

Izmet se uzima od posebne vrste slavuja, zatim se osvetljava UV zracima, kako bi se uništile sve bakterije i kako bi se što bolje osušio. Zatim se od njega pravi prah koji se stavlja na lice.

Ovaj tretman dubinski čisti kožu i odličan je za uklanjanje fleka i mrlja, jer posvetljuje kožu. Viktorija Bekam, jedna je od poznatih dama, koja se usudila da isproba tretman izmetom od slavuja i rado mu se vraća. Cena jednog tretmana je oko 200 dolara ili 20.000 dinara, a tretman traje oko sat vremena.

2. Kupanje u pivu

Ako volite pivo, nema razloga da se u njemu ne okupate. To možete učiniti u Češkoj, a ovo uživanje koštaće vas oko 100 dolara, za 70 minuta. Evo u čemu je tajna!

Ima li ičeg lepšeg, nego da uživate u spa centru, u specijalnom đakuziju koji umesto vode i latica ima pivo? Beer spa vam to omogućava. Kada u kojoj ćete se kupati dizajnirana je od drveta, a pivska aroma će opustiti sva vasa čula.

Ovaj spa centar postao je atrakcija, jer osim što ćete moći da se kupate u pivu, moći ćete da natočite sebi jednu kriglu, kako biste se potpuno opustili.

The Art of Unity, Bill Farr (PrintScreen, Vimeo)

Pivo je dobro za kožu i kosu, pa je ovaj čudni spa centar namenjen svima koji žele da se okrepe, leče i opuštaju. Pošto deluje na kvalitet kože i kose, žene su često viđeni gosti.

3. Pepeljugine usne

Da li ste kao dete voleli Pepeljugu? Ako jeste, sigurno ste zapamtili njene usne. One su pune, zavodljive i prepoznatljive.

Baš zbog njih, nastao je tretman koji vam može omogućiti da imate iste usne kao Pepeljuga, bar na kratko. Neke žene maštaju o punim usnama. Danas ima toliko prirodnih i neprirodnih metoda sa kojima možemo da dodamo volumen koji nedostaje.

Jedna od metoda za povećanje usana je upravo ovaj tretman koji će usnama dati privremenu punoću, koja će trajati dan ili možda dva.

Pepeljuga je zaslužna zbog toga što je ovaj tretman tako popularan, iako je zaista kratkotrajan. U Britaniji košta oko 40 dolara i jeftiniji je od drugih tretmana. Nema bojazni od infekcija ili nus pojava, i sama procedura je bezbolna. Tretman traje desetak minuta i radi se pod lokalnom anestezijom.

4. Kupanje u zvuku

Zvučne kupke traju sat vremena i čućete zvuke kristalnih čaša koje će opustiti vaš um i vaše telo. Iskustva kažu da je ovaj tretman dobar za vaš imunološki sistem i da redovnom primenom možete postati zdraviji.

Zvučna kupka je jedna vrsta meditacije. Osim što se sluša, ona može da se oseti duboko u mišićima. Osetićete razne vibracije koje do sada niste imali da osetite. Snažne, isceljujuće vibracije deluju pozitivno na telo. Telo se nalazi u sigurnom okruženju, sasvim je opušteno i jedno je sigurno – ovo jeste tretman za uživanje.

Iskustva kažu da ove kupke mogu da aktiviraju i vidljivost boja, a osobe koje se bore sa raznim bolovima unutar tela, osetile su da talasi dolaze do problematičnog područja. Uspešno se leče uporne glavoboljebolovi u leđima želudačne tegobe.

5. Majčino mleko za negu lica

Ako je dobro i za bebe, zašto ne bilo dobro i za osetljivu kožu lica? Još uvek ne postoje zvanični naučni dokazi koji potvrđuju delotvornost majčinog mleka za negu kože.


Majčino mleko meša se sa lekovitim blatom i primenjuje se u tretmanu protiv akni. Košta oko 50 dolara, a jedinstven je baš po tom mleku, koje bi trebalo da ima dobar učinak na kožu.

6. Masaža zmijama

Kada ste umorni i treba vam nešto dobro da vas opusti, tu je masaža zmijama. Ako se plašite zmija, verovatno ćete napraviti grimasu, ali niste ni svesni koliko je ova masaža popularna.

Sve što treba jeste da legnete i da se opustite, a onda će vam maser staviti nekoliko zmija na telo. Ovi veliki ljubimci su ustvari „kraljevski udavi“. Ovaj tretman možete da pronađete u Njujorku, Izraelu i Indoneziji.

Fotografija: Pexels.com
Zmije „rade” na tome da telo ispusti ositocin, hormon koji je zaslužan za dobro raspoloženje. Osetićete zadovoljstvo i stres će biti kao rukom odnešen. Zmije će odneti vaš stres, pa ako ste dovoljno hrabri da se usudite na ovakav korak, uživaćete.

7. Vampirski tretman lica

Šta mislite o tome da dermatolog izvlači krv iz vašeg tela i ubrizgava je u lice?

Zvuči uvrnuto, ali je ovaj tretman potpuno bezbolan i jednostavan. Regeneracija kože mnogo je brža kada se uradi ovaj tretman. Prednost ovog tretmana je u tome što je prirodan, jer se trombociti i krvna plazna uzimaju iz sopstvene krvi pacijenata.

Fotografija: Facebook.com

Nus pojave su baš zbog toga svedene na minimum. Ovim tretmanom poboljšava se tonus kože i njen kvalitet. Koža postaje blistava, sjajna, a bore se smanjuju ili potpuno nestaju. Vampirski tretman primenjuje se i kod ožiljaka strija.

Izvor: iSerbia.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − fourteen =