5 osnovnih saveta za pravilnu negu muškaraca

Fotografija: Pixabay.com

KREMA ZA SUNČANjE

Možda vam se ovo vreme ne čini najboljim za kremu za sunčanje, ali uprkos tome što su UV zraci manje intenzivni u zimskom periodu godine, oni su i dalje prisutni i mogu negativno utiču na kožu.

“UV sunčevi zraci su prisutni tokom cele godine, čak i zimi. Trebalo bi da zaštitite vašu kožu, čak i kada su oblačni dani.”, kaže Sally Penford sa Internacionalnog dermatološkog Instituta.

Najbolje je da koristite dnevnu kremu koja sadrži i kremu za sunčanje, kao deo vaše jutarnje rutine.

Nemojte da izbegavate sunce, jer je ono ključno u snabdevanju vašeg organizma vitaminom D.

 

PARFEM: MANJE JE VIŠE

Skoro ste kupili novi parfem i jedva čekate da ga nanesete? Dva ili tri prskanja su već sasvim dovoljno. To što vi ne osećate parfem, ne znači da ga niko drugi ne oseća.

 

MASKA OD GLINE

„Mnogi muškarci su previše ponosni da stave masku od gline na lice, ali ona poboljšava teksturu i ten kože, a pritom uklanja masnoće i prljavštine iz pora.“, kaže Nikolas Klejton, autor knjige Butler’s Guide to Gentlemen’s Grooming.

Ako želite da izgledate fantastično, prevaziđite strah da ćete izgledati smešno i manje muževno i stavite ovu masku, koja će osvežiti vašu kožu. Masku je najbolje da nanesete nakon pilinga, koji podrazumeva uklanjanja izumrlih ćelija sa kože.

 

RECITE ZBOGOM SAPUNU

Umivanje i čišćenje lica je svakako deo svakodnevne rutine, ali grubi, alkalni sapuni su loši po našu kožu.

„To je zato što teško uklanjanje masnoća sa lica pomoću sapuna i vode može da pogorša lučenje masnoća.“, kaže dr Džon Grej, autor knjige The World of Skincare.

Zato budite veoma obazrivi prilikom odabira sapuna i odlučite se za one, koji neće isušivati vašu kožu.

 

TANKA KOSA

Nijedan muškarac ne voli da prizna da mu kosa nije gusta kao što bi on želeo, ali pokušavanje da prikriju gubitak kose je često recept za katastrofu. Mnogo je bolje da shvatite da je vaša slamasta kosa tanka i da pravilnim odabirom frizure prikrijete nedostatke, umesto što se neuspešno borite protiv njih.

„Pošto se kosa proređuje prvo sa strane, razlika između gustine je često ono što čini da vaša kosa izgleda tanje nego što jeste.“, kaže Daniel Dejvis, generalni direkto Pall Mall Barbers u Londonu.

Dejvis takođe sugeriše da je bolje da skratite kosu nego da je puštate, ako već imate problema sa njenom gustinom.

 

Izvor: Menshealth.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1698 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 5 =