Zašto je važno da imate podršku šefa?

Fotografija: www.bizlife.rs

Poslodavci traže lojalnost i povećenost od svojih zaposlenih, ali nekada ne uspevaju da uzvrate istim, tako da mlade ljude koji su tek započeli karijeru često ostave bez podrške.

Profesionalne veze se zasnivaju na poverenju i posvećenosti, a rad za šefa koji podržava zaposlene je od vitalne važnosti za profesionalni razvoj pojedinca, ali i kompanijski uspeh.

Zaposleni koji veruju da njihova kompanija brine o njima, mnogo bolje rade, piše Forbs.

Kada mladi zaposleni imaju podršku od svog šefa, njihova sreća na poslu “raste”, a na taj način raste i uspeh kompanije. Gradnja njihove sreće ogleda se u snagama obe strane – i šefa i zaposlenog. Rezultat nije samo da se povećava uspeh kompanije, već i kulture rada.

Ulaganje u vezu sa šefom:

Kada se tek zaposlite, treba da “hvatate konce” poslovne kulture u toj firmi. Najbolje je da postavite svako pitanje o bilo čemu što vas interesuje, kako ne biste došli u situaciju da završite sa “propalim” projektom za važnog klijenta.

Bez obzira na stil komunikacije vašeg šefa, govorite o bitnim stvarima pre nego što dođe do posledica koje su van vaše kontrole. Upoznavanje sa šefom počinje time što ćete shvatiti njegov “tok radnog dana”, kako komunicira i koji način liderstva preferira.

Raspoloženje: Možda je vašem šefu potrebna jutarnja šoljica kafe kako bi počeo da funkcioniše. Ako vidite druge zaposlene da se sklanjaju dok šef ne popije tu jutarnju kafu, možda je najbolje da se ponašate isto.

Komunikacija: Stil komunikacije vašeg šefa takođe znatno zavisi od njegovog raspoloženja. Ne čekajte previše dugo da kažete važnu vest, ali za detalje možete da zakažete sastanak i onda lepo sve objasnite.

Neki profesionalci su emotivniji nego drugi. Neki možda izgledaju “hladno”, ali su samo analitički nastrojeni i razmišljaju o svakom koraku. Ako ste više fokusirani na „unutrašnje veze“, to je vaša snaga, ali morate da naučite da poštujete stil komunikacije svog šefa. To će vam uvek biti važno, kako biste i sa njegove strane mogli da dobije podršku.

Izvor: www.bizlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + 6 =