Turizam LEVEL PRO: Evo kako su se Slovenci dosetili da DODATNO ZARADE

Fotografija: Jeff Nissen From: Pexels.com

Ako planirate da idete u Sloveniju i da posetite jednu od najvećih geoloških atrakcija u zemlji, Postojnsku jamu, ali nemate strpljenja da čekate u dugačkim redovima da biste ušli u pećinu, domaćini su smislili rešenje i za vas.

Naime, redovna cena karte za ulazak u Postojnsku jamu po osobi košta 27,90 evra, ali ako želiteda uđete preko reda moraćete na ovu cenu da dodate još 15 evra. Dakle, ukupno 42,90 evra, što je nešto više od 5.000 dinara.

Saznajte i zašto kažu da su Povlenske staze za sanjarenje

„Kolona za kupovinu karata je bila oko 200, 300 metara dugačka, ali ljubazni Slovenci vas obaveštavaju da imaju opciju i preko reda, al se to na šalteru naplaćuje jos dodatno 15 evra po osobi na kartu od 27,90 evra po osobi“, objavio je jedan od posetilaca na svom Fejsbuk profilu.

Međutim, kako dodaje posetilac, možda to deluje mnogo ali „čim uđete u vozić koji prima 115 ljudi vidite da vredi svaki evro“.

Postojnska jama predstavlja 20.570 metara dug sistem pećina u blizini Postojne i najveća je pećina u Sloveniji od kojih je za posetioce otvoreno oko 5.000 matara. U unutrašnjosti pećine je temperatura konstantna i iznosi od 8 do 10 stepeni celzijusovih, a najveća dubina Postojnske jame iznosi 115 metara.

Bogata biološkim vrstama podzemnog sveta, od kojih je najpoznatija čovečija ribica, pećinski vodozemac koji živo oko 100 godina i koji može bez hrane do 12 godina.

 

Izvor: www.bizlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1673 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three − two =