Premorenost od posla dobija status bolesti

Photo by Tim Gouw from Pexels

Od 2022. godine premorenost od posla biće i zvanično bolest od koje ćemo se lečiti i zbog koje ćemo ići kod lekara, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, prenosi Beta.

Tako će premorenost od posla biti u rangu sa prehladama i drugim oboljenjima zbog kojih je potrebno da posetite lekara, utvrdite simptome i dobijete propisane medikamente za lečenje, odlučeno je u ponedeljak na sastanku SZO u Ženevi.

Svetska zdravstvena organizacija opisala je premorenost kao bolest uzrokovanu hroničnim stresom na poslu. Odluka je ozvaničena pre dva dana nakon što je godinu razmatrana kao moguća opcija, prenosi The Sun.

“Ovo je prvi put da je premorenost na poslu prepoznata i označena na ovaj način”, saopšteno je iz Svetske zdravstvene organizacije.

Neki od glavnih znakova premorenosti su nedostatak sna, nestabilno stomačno varenje i probava, visok krvni pritisak i loše raspoloženje. U simptome se takođe ubrajaju i razmišljanje o poslu čak i van radnog vremena, loša koncentracija, slabije druženje sa ljudima i nedostatak vremena za poslovne obaveze, ali i obaveze privatne prirode.

Britanski ekspert za stres i posledice koje stres ostavlja Fil Parker rekao je kako je važno da se simptomi premorenosti prepoznaju na vreme kako bi se sprečile posledice.

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + 14 =