Noć SRPSKOG FILMA u 40 gradova Srbije! 4 hit naslova u vašem Kulturnom centru!

FOTO: Promo

“Noć srpskog filma”biće održana na isti dan, 5.juna u nekoliko gradova Srbije. U toku jedne večeri, u više od 40 bioskopa biće prikazani trenutno najgledaniji filmovi:  “Južni vetar” reditelja Miloša Avramovića, “Taxi bluz” Miroslava Stamatova, “Kralj Petar I” reditelja Petra Ristovskog i dečiji film “Zlogonje”.

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Filmskim centrom Srbije realizovaće manifestaciju “Noć srpskog filma” 5. juna sa projekcijama u 16h, 18h, 20h, 22h. Četiri selektovana filmska ostvarenja emitovaće se u Maloj sali Kulturnog centra.

Takođe, u okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19“, Lane Pavkov.

Pojedinačna cena karte u toku ove manifestacije u Kc Zrenjanin biće 100 dinara.

RASPORED PROJEKCIJA IGRANIH FILMOVA:

Film: „Zlogonje“ – 16h

Film: „Kralj Petar I“ – 18h

Film: „Taksi bluz“ – 20h

Film: „Južni vetar“ – 22h

 U pauzama između projekcija, biće prikazani kratkometražni filmovi.

 

Cilj manifestacijeje popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

About Kristina Baćan 47 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + 16 =