MNOGIMA ĆE OLAKŠATI ŽIVOT: Nova opcija na WhatsApp-u štedi vreme i nerve

Fotografija: Pixabay.com

programu beta testiranja nova opcija deljenja smeštena je ispod statusa i može da bude upotrebljena za direktno deljenje s Facebook-om ili slanje na druge aplikacije kao što su Instagram, Gmail ili Google Photos.

Iako postoji direktna veza za deljenje statusa na Facebooku, u WhatsApp-u tvrde da to nije korak dalje u povezivanju korisničkih naloga na te dve platforme.

Umesto toga, koriste iste API-je iOS i Android za deljenje podataka kao i svaka druga aplikacija, što znači da se podaci prenose između aplikacija na uređaju, piše The Verge.

Pročitajte još:DA LI JE 5G OPASAN? Evo šta kažu stručnjaci

Čak i ako delite podatke s drugim aplikacijama u Facebook-ovom vlasništvu, poput na primer Instagrama, objave bi trebalo da ostanu zasebne i ne budu povezane na bilo koji način.

Takođe, ne postoji opcija automatskog deljenja statusa s WhatsApp-a, jer u toj aplikaciji žele da taj potez bude posledica svesne i namerne odluke korisnika.

U WhatsAppu su posebno oprezni oko direktnog povezivanja s Facebook-om jer bi se zbog tešnje integracije mogli naći na udaru regulatornih agencija i drugih tela u Evropskoj uniji.

Izvor: Dnevno.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =