Kako da smršate za 4 nedelje pametno i bez izgladnjivanja

Izvor: Pexels.com

Četiri nedelje mogu biti dovoljne da bezbedno smršate, ukoliko taj višak kilograma nije prevelik. Određivanje roka pomaže u razvoju zdravih navika i postizanju rezultata, samo ako se usvojenih pravila pridržavate i nakon postignutog cilja. Spremnost i odlučnost u promeni loših životnih navika osigurava uspeh. Evo i nekoliko saveta koji će vam pomoći u gubljenju viška kilograma:

Realna očekivanja

Zdravo mršavljenje podrazumeva smanjenje telesne težine koja trajno ostaje na novom nivou. Drastično i rapidno smanjenje telesne težine je nezdravo, nebezbedno i najčešće rezultuje telesnom težinom većom od početne.

Da biste trajno izgubili jedan kilogram u periodu od nedelju dana, potrebno je da se svaki od tih sedam dana neto unos kalorija smanji za 1000. Pošto je gotovo nemoguće samo smanjiti dnevni unos hrane za 1000 kalorija ili samo sagoreti vežbanjem toliko kalorija dnevno, važno je uravnotežiti povećanu kalorijsku potrošnju kroz fizičku aktivnost sa smanjenjem dnevnog kalorijskog unosa hranom.

Nemojte se izgladnjivati

Osobe koje imaju neredovne ali obilnije obroke, gube kilograme uz količinski kontrolisane a češće obroke.

Kombinujte kardio sa vežbama snage

Sagorevanjem dodatnih 500 kalorija dnevno, može se izgubiti 2 kilograma mesečno. Za efektivno i trajno sagorevanje nagomilane masti, važno je kombinovati kardio sa vežbama snage.

Pročitajte još: Pokušavate da smršate? Evo zašto ne bi trebalo da doručkujete!

Budite svaki dan aktivni

Povećanjem svakodnevnih aktivnosti, uvećava se potrošnja kalorija i obezbeđuje trajni gubitak viška kilograma.

Obezbedite obrok sa nemasnim proteinima i povrćem

Nemasni proteini kao što je belo meso i riba uz obilje biljnih vlakana obezbeđuju produženi period sitosti.

Smanjite kalorijski unos za 500 kalorija

Izbacivanjem iz ishrane na primer zašećerenog gaziranog napitka, pljeskavice i prženih krompirića, smanjićete dnevni kalorijski unos za 500 kalorija. Zamenjivanjem bilo kojeg višestruko prerađenog proizvoda sa onim koji je najpribližniji svom izvornom obliku, značajno se umanjuje dnevni kalorijski unos.

Izbacite sve višestruko procesuirane proizvode

Ukoliko imate ambiciozan plan da u relativno kratkom periodu dođete do vitke linije, obavezno morate izbaciti sve višestruko prerađene proizvode, poput slatkiša, grickalica, pekarskih proizvoda, brze hrane, masne i slane proizvode te prženu i pohovanu hranu. Pažljivim čitanjem deklaracije, obratite pažnju i na skrivene šećere.

Pijte samo vodu

Voda sadrži 0 kalorija i zbog toga je najbolje piće za gašenje žeđi. Ona pored ostalog i izbacuje toksine iz organizma i tako pomaže da se smanji višak kilograma. Redovno hidriranje čini da koža bude sjajna i elastična.

Izvor: Najboljamamanasvetu.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × five =