AMAZON nas za sada zaobilazi: Ozbiljni pregovori sa HRVATSKOM, u paketu možda i SRBIJA

Fotografija: Pixabay.com

Najveća svetska online trgovina, Amazon, po svemu sudeći uskoro će u potpunosti biti dostupna u Hrvatskoj, verovatno već na jesen.

Prema nezvaničnim informacijama Poslovnog dnevnika, Amazon planira da s Hrvatskom poštom (HP) napravi neki oblik ekskluzivne saradnje za dostavu i logističku podršku na hrvatskom, a potencijalno i na čitavom regionalnom tržištu koje bi moglo obuhvatiti sigurno Bosnu i Hercegovinu, a izvesno i Crnu Goru, kao i  Srbiju.

Tome u prilog ide i činjenica, još uvek nezvanična, da je ekspertski tim Amazona boravio ovih dana u Hrvatskoj te, osim pregovora o poslovnim detaljima, obišao i novi logistički centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici koji bi trebao zadovoljiti njihove visoke kriterijume sortiranja i otpreme pošiljki.

Dolazak Amazona u Hrvatsku i region bi imao nemerljive koristi, kako za samu Hrvatsku poštu koja bi dobila snažnog globalnog partnera i ojačala svoju konkurentnost na tržištu, tako i za same građane Hrvatske koji su, uprkos EU direktivama, uglavnom zakinuti za povoljniju kupovinu preko Amazona koji dobar deo svoje ponuđene robe ne isporučuje u Hrvatsku.

Amazon je jedan od najpoznatijih globalnih brendova kojeg ne treba posebno predstavljati, ali nije na odmet ponoviti da se radi o online trgovini koja je svojim opsegom, duplo veća od svih ostalih svetskih online trgovina zajedno.

Prihod im je lani iznosio 233 milijarde dolara, a zapošljavaju skoro  650.000 ljudi.

 

Izvor: BIZlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1699 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 4 =