Čitav život pogrešno stavljamo lampice na jelku

Foto: Pixabay.com

Kako vi stavljate lampice na jelku? Motate ih oko bora? I mi isto! Ali izgleda da je to pogrešno, ovde vam otkrivamo tajnu dekoratera. Ako nešto radimo na identičan način čitav život, to ne znači da nema mesta za napredak.

I mislimo da bi vam ovaj savet (na koji smo sasvim slučajno naleteli) mogao promeniti način na koji ukrašavate svoje božićno drvo zauvek. Pitanje koje se postavlja je: kako stavljaš lampice na bor/jelku? Namotavate li ih u krug oko drveta, zar ne? E, pa, izgleda da je to pogrešno!

Dekorateri tvrde da se lampice na bor stavljaju po vertikalnoj liniji i da je to najbolji i jedini način kako da vaša jelka svetluca od početka do kraja. Plus: lampice se neće zapetljati na sredini drveta niti će ih sakriti grane.

foto: Pixabay.com

S postavljanjem lampica se kreće na vrhu bora i to onom stranom koja nema utičnicu, a zatim ih se spusti do samog dna bora. Nakon toga, povucite lampice lagano u desno i ponovno ponovi isti postupak ali ovoga puta prema gore, do samog vrha bora.

Ponavljaj ovaj cik-cak proces sve dok celo drvce nije prekriveno lampicama. Kako bi bili sigurni da će i sam centar bora svetlucati, obesite svoje najsjajnije ukrase što više u unutrašnjost jer će se tako svetlost lampica bukvalno odbijati od njih.

Još jedna prednost vertikalno postavljenih lampica je i proces skidanja lampica! Biće puno lakše raskititi bor jer lampice ne morate da namotate niti da obilazite oko bora prilikom njihova skidanja. Zvuči jako zanimljivo i taman je pravo vreme da isprobamo ovaj savet!

 

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − twelve =