Takmičenje omladine u kuvanju pilećeg paprikaša(Zrenjanin)

Izvor:Našemesto.rs

Udruženje negovatelja starih običaja „REMUS“ zajedno sa OŠ „Servo Mihalj“  po drugi put organizuje takmičenje mladih u kuvanju pilećeg paprikaša koje će se održati 12.aprila, u 15 časova  u naselju Mužlja, u Zrenjaninu.

Učesnici koji će se oprobati kao kuvari su učenici starosti od 8 do 18 godina. Oni će uz pomoć svojih porodica i prijatelja kuvati pileći paprikaš i samim tim će imati priliku da nauče da pripremaju to jelo na starinski, tradicionalni način. Pored samog kuvanja i upoznavanja sa običajima pripremanja bogate trpeze, mladi kuvari će imati slobodno vreme koje će moći da iskoriste družeći se jedni sa drugima.

Orgazatori su se pobrinuli da svaki takmičar dobije 2kg pilećeg mesa, dok će sve ostale potrebne namirinice i začine takmičari i njihove porodice poneti iz svojih domova.

Učešće je potpuno besplatno, svi koji žele da učestvuju, a uklapaju se u profil učesnika to mogu uraditi na Facebook stranici udruženja „REMUS“.

About Kristina Baćan 67 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + 6 =