Revija odabranih filmova u NKC – u

Tradicionalna revija odabranih filmova sa 47. Međunarodnog filmskog festivala „FEST 2019“, koji se održava u Beogradu, biće održan od 5-11. marta u Nišu pod nazivom MINI FEST. Niška publika će projekcije pratiti u velikoj Sali Niškog kulturnog centra.

MINI FEST će otvoriti poljski film „Hladni rat“, a na repertoaru će se naći i ostvarenja „Ptice selice”, „Prisni prijatelji”, „Dogmen”, „Izgaranje”, „Dvostruki životi” i „Kapernaum“.

Reč je o premijernim filmovima među kojima je pet naslova nominovanih za Oskara, nagradu Američke filmske akademije u kategoriji stranih filmova.

Mini FEST zatvara film libanske kinematografije „Kapernaum“. To je priča o dečaku koji napušta svoje roditelje, od kojih je zanemaren, ali uspeva da preživi, čak i da brine o jednoj Etiopljanki i njenom sinu. Iako završava u zatvoru, pravdu će ipak potražiti na sudu.

Svi filmovi biće prikazani u velikoj Sali Niškog kulturnog centra koja ima kapacitet 220 mesta. Projekcije počinju u 19 časova, a cena karte je 250 dinara.

Lepa Reč
About Lepa Reč 1608 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 1 =