Potrebne su vam 4 kutije: Nova tehnika čišćenja spasiće kuću od nereda

Foto: Pixabay.com

Za raspremanje nereda, pripremite četiri kutije u koje ćete odlagati stvari po sledećem rasporedu:

Kutija br. 1 – stvari koje vam više ne koriste! 

Ako nekog predmeta želite da se rešite, zapitajte se upotrebljavate li ga još i služi li vam nečemu. Ako je odgovor negativan, ubacite ga u prvu kutiju. Osim ako je reč o predmetu koji vas zaista usrećuje. U tom slučaju sme da ostane u kući.

Pažnja! U “čistilačkom” zanosu ne bacajte račune i dokumente. Stavite ih zajedno s ostalim takvim papirima na jedno mesto i posle ih sortirajte.

Kutija br. 2 – stvari  za dalju upotrebu  

U drugu kutiju stavite stvari koje nekome još mogu da posluže. Ili ih poklonite ili ih prodajte (putem interneta, na buvljaku…). Ako niste sasvim sigurni, a želite takav predmet da zadržite, pitajte se čini li vas to srećnom.

Pažnja! Najbolje je da odredite rok u kojem te stvari moraju da izađu iz kuće. Nakon toga ih bacite u smeće jer će se u suprotnom beskrajno dugo povlačiti po vašem domu.

Kutija br. 3 – uspomene iz prošlosti 

Ljubavna pisma, školjka s prvog godišnjeg sa suprugom, podmetač koji je isplela vaša kćerka – ima stvari koje su nam drage, ali ne moraju da budu baš svuda po kući. Spakujte ih u treću kutiju i stavite na sigurno mesto.

Pažnja! Takvo “blago” ne mora da bude svaka razglednica koju ste dobili. Sačuvajte samo ono što za vas ima posebnu vrednost.

Kutija br. 4 – stvari  za koje još ne znamo šta ćemo s njima

Iako se vrlo ozbiljno pitamo šta s njima, za mnoge ćemo stvari vrlo teško doneti odluku. Na primer, kad je reč o skupljim, lepim odevnim komadima koji su nam samo za broj manji.

Pažnja! Na četvrtu kartonsku kutiju stavite određeni datum, recimo šest meseci od dana pospremanja. Ako vam u roku od tih pola godine ništa od toga ne zatreba, rešite se svega, i to bez ponovnog prekopavanja.

 

Izvor: Dnevno.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =