Pogledajte dokumetarac “Vitni” u KC Zrenjanin!

Izvor:gradskiradiozrenjanin.com

Od četvrtka 07. marta do subote 09. marta u Kulturnom centru Zrenjanin možete pogledati dokumentarni film “Vitni” Kevina Makdonalda.

Film je posvećen muzičkoj divi i jednom od najpoznatijih svetskih pop vokala Vitni Hjuston. Nastao je kao želja njene dugogodišnje menadžerke Nikol David koja je htela da kroz ovo ostvarenje pokaže da Vitni hjuston nije bila samo lepa devojka koja je prokockala sve. Želela je da i sama da shvati kako je i zašto došlo do njenog pada. Priča je morala biti ispričana na najbolji mogući način i zato je Nikol zamolila je Kevina Makdonalda da oživi pevačicinu priču. Oskarovcu Makdonaldu ovo nije bio prvi dokumentarac, pre toga se proslavio sa dokumentarnim filmom o Bobu Marliju.

Kevin nije imao posebno predznanje o pop zvezdi sem onoga što je pročitao u tabloidima. U početku je mislio da ne može da režira film, jer je i sam smatrao da je Vitni bila razmažena diva koja je prokockala svoj talenat i potencijal. Međutim, posle razgovora sa porodicom i prijateljima, shvatio je da o poznatoj pevačici ne zna ništa.

Dokumentarac predstavlja priču o njenom životu i prepoznavanje njenog najvećeg zlostavljača, a da to nije njen bivši muž. Reditelj je pri kreiranju ovog ostvarenja pregledao nekoliko hiljada sati ličnih video zapisa koje je dobio od pevačicine porodice. Intervjuisao je njene najbliže i sklapao deo po deo sve do finalnog preseka. Vitni nije davala mnogo intervjua u  toku svoje karijere i one koje je dala su bili površni i stvoreni u komercijalne svrhe, pa je njene delove u filmu iskoristio iz lične arhive.

“Vitni” gledaocima pruža potpun i intiman uvid u život pop pevačice, prikazuje stranu koju niste do sada videli niti znali da postoji. Rediteljeva želja je da glavnu junakinju približi publici, da je oni prigrle i shvate, jer je retko ko to umeo na pravi način.

Uloge: Vitni Hjuston, Elen Vajt, Meri Džouns, Kenet „Bejbifejs”, Edmonds, Majkl Hjuston, Gari Hjuston, Sisi Hjuston, Pet Hjuston, Bobi Braun i Kevin Kostner.

Film možete pogledati u KC Zrenjanin u 20 časova, cena ulaznice je 250 dinara.

Trejler možete pogledati ovde :

About Kristina Baćan 49 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one + twenty =