Održan koncert svetske R&B dive Angie Stone

Kalemegdan je sinoć odzvanjao zvucima planetarnog hita “Wish i didn`t miss You”, i mnogih drugih jedne od najvećih svetskih RNB diva današnjice Angie Stone.  Ovo je ujedno bila i prva poseta Srbiji ove svetske zvezde u okviru Musicology Barcaffè Sessions festivala. Nadamo se ne i poslednja, sudeći po reakciji publike.

Angie Stone je počela da se bavi muzikom uz oca, koji je pevao u gospel kvartetu i koji je malu Angie vodio na nastupe gospel umetnika kao što su bili “Singing Angels” i “Gospel Keynotes”. Ovo iskustvo je jako uticalo na stil Angie Stone i na njen upečatljiv i jedinstven izraz, koji će je godinama kasnije proslaviti širom sveta.

Musicology festival je nastao 2014. godine u julu, kao produžetak i nadgradnja koncertne aktivnosti Bitefartcafe kluba. Festivala traje od oktobra do maja i održava se najčešće u klubu Bitefartcafe. Predstavlja novi koncept koncertno – festivalskog iskustva, na kome posetioci koncerta mogu da uživaju u intimnim klupskim nastupima velikih svetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvezda, koje obično nastupaju u većim prostorima.

Dušan Petrović
About Dušan Petrović 20 Articles
Rođen u Zemunu one godine kad se dogodila Černobiljska katastrofa. Od malena ozračen tehnologijom, računarima i internetom. Završio Mašinski fakultet u Beogradu, ali uvek težio internetu. Osnivač online portala LepaRec.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + 2 =