Nova predstava na Lutkarskoj sceni pozorišta “Toša Jovanović”

Izvor:Pixabay.com

Lutkarska scena Narodnog pozorišta “ Toša Jovanović“ će 1.marta u 18h premijerno prikazati novu  predstavu za decu  „Divljožder, ili zašto ne želim da porastem”.  Predstava je namenjena za najmlađe, tema je strah koji deca osećaju pri polasku u vrtić ili školu i načinu kako da taj strah prevaziđu.

Autor projekta  Jovan Caran je želeo da predstavom  podstakne unutrašnje doživljavanje sveta kod dece, da im pomogne u odrastanju. Kada kreira predstave uključujući i ovu, trudi se da čuje iskustva  od što više sagovornika, prepisuje njihove replike i to pretoči u komad.  Poenta ove predstave je da se problem polaska u vrtić ili školu,  predstavi kroz san, jer se sve dešava u podsvesti dečaka koji spava.

Rukovodilac Lutkarske scene pozorišta „Toša Jovanović“, Tatjana Paskaš je za portal I love Zrenjanin rekla da je početna tačka kreiranja priče bio zajednički problem odraslih i dece, a to je nedostatak komunikacije.

– Krenuli smo od činjenice da se današnja deca suočavaju sa nečim sa čim se suočavaju i odrasli, a to je nedostatak komunikacije i smanjena sposobnost da se uđe u komunikaciju. Time smo želeli da se pozabavimo, da im olakšamo i omogućimo da razmišljaju o polasku u vrtić i kako da razreše svoje strahove. Kada je Denis napisao tekst, napravili smo saradnju sa decom iz OŠ „Vuk Karadžić”. On im je predstavio tekst, posmatrao kako ga oni razumeju i u zavisnosti od toga kako su oni videli priču, ona je prilagođena.

Povedite mališane u pozorište, u petak u 18h i zajedno se sa glavnim junakom suočite sa strahovima, biće lako kao san.

About Kristina Baćan 69 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − 9 =