Milionska ulaganja u niški aeorodrom

Foto: Aeorodrom "Konstantin Veliki"
Foto: Aeorodrom "Konstantin Veliki"

Vazdušna luka „ Konstantin Veliki“ će, po navodima v.d. direktora Dušana Kneževića, biti modernizovana i proširena u toku sledeće godine.

U ovoj, 2018. godini država je uložila više od 110 miliona dinara u direktne investicije i 70 miliona za javne nabavke, u realizaciji sa DOO „Aerodromi Srbije”. Za narednu godinu, ističe Knežević, Vlada Srbije je izdvojila značajna sredstva, u iznosu od 76 miliona dinara, koja će biti iskorišćena za redovno poslovnje, a budući da se planira i modernizacija vazdušne luke, očekuje se izdvajanje novih investicija.

Sada su trenutni fokusi na nabavku vozila za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova. Knežević naglašava da se dobro poslovanje aeorodroma najviše ogleda na broj putnika. Od skora lete avioni za Beč, za koji su putnici itekako zainteresovani. Stoga se smatra da je realno očekivati i uvođenje novih linija.

Sandra Momčilović
About Sandra Momčilović 39 Articles
Diplomirani žurnalista i dugogodišnji novinar. Hedonista, ali u današnje vreme joj taj "hedonizam" izmiče "za po malo". Zaljubljenik u muziku, filmove i knjige. Po prirodi borac zbog čega je iz žene prerasla u zmaja...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × four =