Majka devojčice sa Daunovim sindromom napisala pismo lekaru koji ju je nagovarao na abortus

Fotografija: www.pixabay.com

Dragi doktore,

Prijateljica mi je nedavno ispričala kako je njen specijalista, gledajući sonogram, prokomentarisao: – Savršen je. Rodila je dete sa Daunovim sindromom i ponovo posetila istog lekara. Pregledao je njenog dečaka: – Kao što sam vam rekao, savršen je!

Njena priča me je rasturila. Iako sam zahvalna za njeno iskustvo, ispunilo me je tugom što moje nije bilo takvo. Volela bih da ste vi bili taj doktor. Došla sam vam tokom najtežeg perioda u svom životu. Bila sam preplašena, anksiozna i u potpunom očaju. Nisam još znala istinu o svom detetu, a to je ono što sam očajnički tražila od vas. Ali, umesto podrške i ohrabrenja, predložili ste da eliminišemo naše dete. Rekla sam vam njeno ime, a onda ste nas opet pitali da li razumemo koliko će nam se kvalitet života pogoršati uz dete sa Daunovim sindromom. Rekli ste nam da još jednom razmotrimo odluku o održavanju trudnoće. Počevši od prve posete, strepeli smo od svake naredne. Najteži period u mom životu postao je skoro nepodnošljiv, jer mi nikada niste rekli istinu.

Moje dete je savršeno.

Nisam ljuta. Ni ogorčena. Samo sam zaista tužna. Tužna sam što vas ta majušna kucajuća srca koja svakodnevno gledate ne ispunjavaju strahopoštovanjem. Tužna sam što se zbog tih čudesnih prstića, pluća, očiju i ušiju ne pokolebate. Tužna sam jer ste toliko pogrešili tvrdeći da će nam dete sa Daunovim sindromom pogoršati kvalitet života. I srce mi se slama što ste to isto nekoj drugoj mami možda baš danas rekli. Najtužnija sam što nikada nećete imati tu privilegiju da upoznate moju ćerku, Emersin.

Vidite, Emersin ne samo da je doprinela kvalitetu naših života, nego je dotakla na hiljade srca. Dala nam je svrhu i radost koju nije moguće iskazati. Dala nam je veće osmehe, više smeha i poljubaca nego ikada. Otvorila nam je oči za istinsku lepotu i čistu ljubav.

Molim se da više nijedna majka ne mora da prolazi kroz ono šta sam ja prošla. Molim se da sada i vi vidite istinsku lepotu i čistu ljubav na svakom sonogramu.

Kada sledeći put vidite bebu sa Daunovim sindromom u majčinoj utrobi, pogledaćete tu majku, setićete se mene i reći ćete joj istinu: – Tvoje dete je savršeno.

Izvor: www.zelenaucionica.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − three =