Kragujevac: 3. Šumadijski internacionalni filmski festival

Fotografija: www.pixabay.com

Kragujevac će od 28. do 30. decembra biti domaćin 3. Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala na kojem će biti prikazani debitantski filmovi koji su bili zapaženi i nagrađivani u protekloj godini.

Ovo će biti treća godina festivala, a prikazivaće se filmovi iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, AustrijeFrancuskeGrčkeDanskeBosne i Hercegovine i Srbije. Pored filmova, posetioci će imati priliku da učestvuju na različitim radionicama i da prisustvuju predavanjima na temu filma.

Festival će svečano otvoriti pobednik 46. FEST-a, srpski film „Ederlezi Rising“ reditelja Lazara Bodrože. Glavni program festivala u okviru koga je 11 dugometražnih filmova prikazivaće se u Pozorištu za decu, a program kratkog metra „Nacionalna klasa“ sa osam filmova publika će moći da pogleda tokom dva festivalska dana, u petak i subotu, u Domu omladine.

Filmovi iz obe takmičarske selekcije će biti u konkurenciji za Nagradu publike Kragujevca, koju dodeljuju posetioci festivala nakon glasanja posle održanih projekcija. Ulaznice koštaju 200 dinara po danu i važe za sve projekcije tog dana. Mogu se kupiti u kafeima Oblomov i Tango, kao i na biletarnici Pozorišta za decu, sat vremena pre prve projekcije.

Izvor: priredila Aleksandra Miškovič, iSerbia

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × two =