Koncert Nenada Vasilića u sali niškog Simfonijskog orkestra

Odmah nakon Beograda i Kolarca, Nenad Vasilić Trio, sviraće i u Nišu posle nešto više od godinu dana, u sali Simfonijskog orkestra u četvrtak 13. decembra od 20:30. Vasilić je jedan od najuspešnijih niških džez muzičara, poznat po kombinovanju džeza i roka sa etno motivima.

Njegov džez trio čine i Marko Živadinović koji svira harmoniku, kao i saksofonista Rastko Obradović.

Vasilić živi u inostranstvu, a centralno mesto u njegovom repertoaru zauzimaju, kako kažu organizatori, izuzetno nadahnuti aranžmani popularnih narodnih pesama, poput Ajde Jano, Kad ja pođoh na bembašu, Zajdi zajdi, Jovane mori Jovane i Zapevala sojka ptica. U program uvrstio i muziku legendarnog romskog interpretatora Šabana Bajramovića, kao i sve više originalnih kompozicija, pisanih u duhu narodne tradicije. Opisujući muziku kojom se bavi, Vasilić ipak izbegava da je odredi kao Balkan jazz, već je opisuje kao – njegovu muziku – navode organizatori.

Ulaznice se mogu kupiti u Vinyl Café u Obrenovićevoj, Vintage Shop – u Davidovoj i Energy Music Shop – u, a na dan koncerta na blagajni Simfonijskog orkestra. Cene ulaznica u pretprodaji su 900 i 1.200 dinara.

 

Sandra Momčilović
About Sandra Momčilović 32 Articles
Diplomirani žurnalista i dugogodišnji novinar. Hedonista, ali u današnje vreme joj taj "hedonizam" izmiče "za po malo". Zaljubljenik u muziku, filmove i knjige. Po prirodi borac zbog čega je iz žene prerasla u zmaja...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + 15 =