Kompanija Kalsberg oživljava Zrenjaninsko pivo

Kupindo.com

Zrenjaninsko pivo se vraća među potrošače kao rezultat saradnje između kompanije Kalsberg i grada Zrenjanina .

Najavljeno je da će kompletan plan biti predstavljen u petak 01. februara , kada će se prisutnima obratiti gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić i direktor kompanije Kalsberg Srbija, Vladimir Vava.

Odmah nakon predstavljanja plana,  započeće degustacija  piva koja će se održati na Trgu slobode u Zrenjaninu u trajanju od 7 dana,  od 1. do 07. februara. Zrenjaninci će imati mogućnost da besplatno degustiraju pivo, tačnije tri različite vrste piva i da glasaju za najbolje. Pored piva, biraće se i dizajn etikete, biće predstavljena  tri dizajna.

Degustacija je besplatna za sve zainteresovane. Jedini uslov je da su osobe starije od 18 godina.

Proizvodnja piva u gradu na Begeju datira iz 1745.godine. Svoj vrhunac kvaliteta dostiže sedamdesetih godina, da bi osamdesetih dostigla svoj tehnički maksimum kada je proizvedeno 406 000 hl piva i Tut-guta. Nakon privatizacije dolazi do opadanja proizvodnje, da bi na kraju došlo i do prestanka rada pivare.

Ostaje nam da vidimo kako će izgledati i kakvog će ukusa biti Zrenjanisko pivo u novom ruhu.

About Kristina Baćan 69 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 1 =