Kako vratiti blistav osmeh uz all on 4 implante

Kako vratiti blistav osmeh uz all on 4 implante

Današnje vreme diktira nove trendove koji se tiču zdravlja i lepote. Zdrav ogranizam je prioritet. Medicina pomaže mnogim inovativnim metodama, pruža nam zdraviji, kvalitetniji život i olakšava nam svakodnevicu. Kada ste zdravi, bićete i nasmejani. Zdrav i lep osmeh je prvo što primetimo na nekoj osobi. 

Ali, šta kada zdravlje zuba nije sjajno ili čak kada su zubi potpuno neupotrebljivi ili ih više nema? Rešenje nudi nova, moderna procedura u stomatologiji poznata pod nazivom all on 4 zubni implanti

Šta su zubni implanti?

Kada pacijenti ostanu bez zuba, kao najbolje i trajno rešenje nameće se ugradnja implanata. Implanti su zamena koja imitira prirodne zube i omogućava normalno funkcionisanje vilice. Mnogo su bolje rešenje od proteza i mostova koji su se ranije koristili. Impant je šraf od titanijuma koji se ugrađuje u kost i zamenjuje koren zuba koji više ne postoji. Jednom ugrađeni implanti trajno su rešenje. 

Kako vratiti blistav osmeh uz all on 4 implante

Kome se preporučuje all in 4 metoda?

Ova savremena metoda primenjuje se u slučajevima kada su zubi stari, kada je jedino rešenje za njih vađenje. Ona je takođe spas i za osobe sa starim, nefunkcionalnim protezama koje se stavljaju i vade. Dakle, ova metoda spas je za sve one koje muči situacija sa zubima ili nedostatkom istih. 

Šta je all on 4 metoda?

Do sada su se implanti standardno ugrađivali tako da koriste 6 implanata koji će biti osnova i držati sve zube u vilici. Za ovu metodu potrebno je da ima dovoljno kosti u koje bi se implanti ugradili. To nije slučaj kod svih pacijenata pa se kao nova savremena metoda sve češće koristi all on 4. Umesto 6, ugrađuju se 4 implanta koji će nositi fiksne zube i omogućiti potpuno normalno funkionisanje cele vilice. 

Kako vratiti blistav osmeh uz all on 4 implante

All on 4 cena

Četiri implanta minimalan su broj koji može da drži zube pa se samim tim i trošak smanjuje. To je i važna pogodnost u odnosu na ostale procedure u implantologiji. Manji broj implanata znači i manje troškove za same implante. Broj intervencija kod ove metode manji je od uobičajnog. All on 4 mnogo je brži postupak u odnosu na standard. Treba imati u vidu da ova procedura podrazumeva i hirurški i protetski deo i cena se određuje u skladu sa tim. 

Prednosti all on 4 

Već posle prve faze, hirurškog dela, izaći ćete sa osmehom na licu, jer nećete morati da krijete zube. Može se reći da ćete zube dobiti za jedan dan. Već posle hirurške faze oslobodićete se proteze, imaćete zube koji se ,,ne skidaju“  a izgledaju kao prirodni. Iako je ovo samo prvi deo celog procesa i ovo rešenje je privremeno, moći ćete da funkcionišete potpuno normalno do sledeće faze, a to je protetski deo. 

Oporavak je brz, a sama metoda pokazuje odlične rezultate širom sveta. Broj hirurških intervencija smanjen je na jednu što smanjuje i cenu all on 4 i olakšava pacijentu normalan život (žvakanje, govor). Čak i teški slučajevi gubitka zuba rešiće se ovom metodom. All on 4 vratiće osmeh na lice. 

Ljiljana Bugarin
About Ljiljana Bugarin 45 Articles
Mama tri devojčice. Veliki obožavalac Elvisa. U slobodno vreme voli da istražuje i piše članke o zdravom životu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × two =