Izložba slika “ZVUK I TIŠINA”

Fotografija: Nikola Cvetojević

U četvrtak je u  tržnom centru Euro Centar otvorena izložba slika mladog slikara Marka Tomića.

Marko je rođen u Beogradu 1984 god., živi i radi na relaciji Majami-Beograd. Publika koja je imala prilike da vidi i predhodne radove našeg mladog slikara, primetiće da je slikar ostao dosledan svom likovnom pravcu izražavanja. Marko definise svoj pravac slikarstva kao “konektivizam” gde objedinjuje elemente ekspresionizma, kubizma i favizma. Širok spektar boja, jasna forma sa elementima mistike najčešće  karakterišu njegove radove.
Na  izložbi, koju je simbolično nazvao “zvuk i tišina”,  Marko je predstavio seriju od 10 slika, ljudi koji su ostavili snažan utisak na njega, utisak koji je želeo na svoj način da podeli sa drugima.

Inspiraciju je pronašao u delima velikana, umetnicima i sportistima, ali i u sasvim običnim ljudima, Beograđanima… iz kojih nastaju ove lepe slike, u kojima pokušava da na direktan način drugima dočara i sa njima podeli lepote koje vidi i koje ceni kod tih ljudi, koje ga inspirišu i vode.

Slađana Milošević, Bora Čorba, Šekularac, Pele, Đorđe Marjanović, Oliver Mandić i Dragan Gaga Nikolić, ali i mnogi drugi su imena velikana koji su u Marku probudili veliku ljubav i unutrašnju želju iz koje je su nastale ove slike, koje sa lakoćom nalaze put do svačijeg srca.

Sama izložba je poseban doživljaj, topla i prijatna atmosfera, veseli i nasmejani ljudi, i sama umetnička dela puna živopisnih i vedrih boja lepote i energije koju je ovaj umetnik nesebično želeo da podeli sa svima,  ne samo putem slika, nego i muzike čuvenih Rolling Stones-a, prijatnog osvetljenja, dobrog video materijala, zajedno čine da se zaista prisutni uspeo da se prisutni osećaju nesvakidašnje.

Autor: Uroš Vujković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − eight =