Grad Niš misli na najugroženije tokom predstojećih neradnih dana

U narodnu kuhinju u Nišu je ovih dana pristiglo više hrane nego što je uobičajeno, pa korisnici Narodne kuhinje dobijaju više obroka. Narodna kuhinja u Nišu ima u proseku 800 korisnika, a do sada izdvojena sredstva su bila dovoljna da dnevno bude pripremljeno do 1.000 obroka. Otprilike toliki broj naših sugrađana živi na rubu egzistencije i da nije niške Narodne kuhinje koja ih svakodnevno snabdeva obrokom, ne zna se kako bi preživeli.

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika koji su neredni dani, Crveni krst Niš u saradnji sa Studentskim centrom organizuje pojačani obrok za korisnike Narodne kuhinje – naveli su na sajtu grada.

Na gradskom sajtu navode da svaki korisnik Narodne kuhinje dobija po dva kilograma pirinča, pasulja i testenine, a biće podeljeno i kilogram začina, dva litra ulja i po pet mesnih konzervi.

Ono što posebno ističu je to da će ovim korisnici Narodne kuhinje biti obezbeđeni tokom neradnih dana.

 

Sandra Momčilović
About Sandra Momčilović 39 Articles
Diplomirani žurnalista i dugogodišnji novinar. Hedonista, ali u današnje vreme joj taj "hedonizam" izmiče "za po malo". Zaljubljenik u muziku, filmove i knjige. Po prirodi borac zbog čega je iz žene prerasla u zmaja...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 − 4 =