Đoković nastavlja da ruši rekorde!

Izvor:Nedeljnikafera.rs

U 53. medjusobnom susretu sa Rafaelom Nadalom, Đoković je pobedio protivnika, u fenomenalnom stilu, ne dozvolivši protivniku da uzme niti 1 set.

Za 2 sata i 5 minuta igre Đoković je došao do svoje 15. Grend slem titule i 7. titule na Australian Open-u, što ga ujedno čini rekorderom na ovom turniru (na drugom mestu je Federer sa 6 titula). Iako je teniski svet očekivao neizvestan meč, čemu svedoči i predvidjanje ESPN-a „O da, ovo će biti jedan dugačak, DUGAČAK meč“, neizvesnosti skoro da nije ni bilo.

Već prilikom prvog servis gema Nadala, srpski teniser je odgovorio na najbolji mogući način, brejkom koji je sačuvao do kraja prvog seta i poveo sa 1:0. Drugi set je dobio sa 6:2 sa napravljena 2 brejka, da bi treći set, ispostaviće se i poslednji, dobio sa 6:3, takođe sa napravaljena 2 brejka.

Nije se ponovilo finale AO iz 2012. godine kada su ovi rivali igrali neverovatnih 5 sati i 53 minuta (kada je takođe slavio Novak). Ovom pobedom Đoković je osvojio 2000 poena čime se učvrstio na 1. mestu ATP liste.

Novak se nalazi u odličnoj formi i ostaje nam da vidimo da li će uspeti da prestigne Nadala sa 17 i Federera sa 20 Grend slem titula. Sledeći Grend slem je Roland Garros.

About Kristina Baćan 69 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven − 6 =