Dikaprio i Skorseze: Nova saradnja legendarnog dua

Mandatory Credit: Photo by Victoria Will/Invision/AP/REX/Shutterstock (9179643a) This photo shows American actor Leonardo DiCaprio, left, with American film director Martin Scorsese in New York. DiCaprio stars in the Scorsese film, "The Wolves of Wall Street Leonardo DiCaprio Martin Scorsese Portraits, New York, USA

Bestseler „Đavo u belom gradu“ koji su Martin Skorseze i Leonardo Dikaprio prvenstveno adaptirali kao film, sada nam dolazi i u televizijskom formatu, u produkciji Paramaunt televizije.

Hulu i Paramaunt televizija će adaptirati dokumentarni triler Erika Larsona koji je prema Njujork Tajmsu jedan od najprodavanijih.

„Đavo u belom gradu” otkriva hladnokrvnu istinitu priču o dva muškarca, arhitekte i serijskog ubice, čije su sudbine zauvek povezane na svetskom vašaru u Čikagu 1893. godine. Svaka priča je otelotvorenje američke genijalnosti na početku dvadesetog veka: Danijel H. Burnhem, brilijantan i izbirljiv arhitekta koji želi da ostavi lični pečat na ovom svetu, i Henri H. Holms, zgodan i lukav doktor koji je dizajnirao svoj farmaceutski „Dvorac smrti” na vašaru – palata sagrađena da zavede, muči i osakaćuje mlade žene.

Projekat se razvijao u nekoliko različitih studija od 2003. godine. Prvenstveno je bio u vlasništvu studija Vorner Bros pre nego što je premešten u Paramaunt – studio je dozvolio gašenje prava 2004. i ponovo 2007. budući da je predstavljao budžetski izazov.

U jednom trenutku je i Tom Kruz planirao da producira i glumi u adaptaciji, dok se kasnije pridružila i Ketrin Bigalo kao režiser i producent. Tek 2010. godine Leonardo Dikaprio je„zgrabio “prava, jer je, kako je naveo, dugo bio fasciniran ovom mračnom temom.

Izvor:serbia.com/prevela Nataša Jeftić

Lepa Reč
About Lepa Reč 1699 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − five =